Съветниците дадоха съгласие за подготовка за концесия на Чифте баня и Дервиш баня
Съветниците дадоха съгласие за подготовка за концесия на Чифте баня и Дервиш баня / Дима Кирилова, Дарик радио

ОбС- Кюстендил даде съгласие и възложи на кмета Петър Паунов да извърши подготвителни действия за отдаване на концесия на Чифте баня, с бръснаро- фризьорския салон и Дервиш баня.
Председателят на групата съветници на Коалиция „За Промяна" Мая Шишкова предложи с цел да не се затрудни евентуалната концесия, да се отмени решение на ОбС от 3 февруари 2015 г., за приватизационната продажба на Чифте баня, както и председателят на ОбС- Кюстендил да оттегли жалбата си до ВАС и едва след това да се гласува за предоставяне на концесия.

„Самият факт, че внасяме тази докладна показва, че няма колизия. ВАС е компетентният орган и нека да вземе решение. До тогава ОбС може да вземе и друго решение. Произнасянето на ВАС ще бъде важно не само за Кюстендил, където има много обекти паметници на културата, но и за цялата страна. Риториката е политическа, а не юридическа", заяви кметът Петър Паунов.
ОбС- Кюстендил не прие предложението на Мая Шишкова, а гласува започването на действия по отдаването на концесия на Чифте баня.
„Нашата група ще подкрепи това решение. Единственото ни притеснение и да не се влезе в юридическо противоречие", допълни Шишкова.