/ Дарик- Кюстендил
Общински съвет-Кюстендил прие Годишния отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2017 година.

“Голяма част от обещанията на общинска администрация не се случват, това показва този отчет. Като председател на Комисията по стопански дейности, общинска собственост и приватизация, бих желал, общинска администрация да ме уведомява за инвестиционните намерения, които постъпват, а не да разбирам за тях от медиите или по време на заседанията на Общинския съвет”, заяви съветникът Атанас Гергинов.

Гласуват отчета за състоянието на общинската собственост в Кюстендил

Той предложи да бъде създаден общински регистър на всички общински имоти, които са за продажба, за да са публично достъпни за всички, които проявяват инвестиционен интерес.

“Прочетох отчета, той е 9 страници и 6 от тях са за управлението на горските територии и става дума само за сеч, няма за залесяване. Предвижда ли се токова?”, попита съветникът Кирил Станчев.

С 30% скачат заплатите на кметовете на кметства в община Кюстендил

Кметът Петър Паунов му отговори, че става дума за санитарна сеч, на засегнатите от върховия корояд територии. Залесяване ще бъде направено след изтичане на карантинния срок от 3 години.
 
Дарик- Кюстендил