Съдът в Кюстендил обяви за решение делото за избора на кмет на Бобошево
Съдът в Кюстендил обяви за решение делото за избора на кмет на Бобошево / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Съдия Милена Алексова обяви за решение делото с искане за касиране на изборите за кмет на община Бобошево. Жалбоподателят Стефан Тачев загуби балотажа от Крум Маринов с 33 гласа разлика. В Административен съд днес бе разпитано вещото лице, което изготви преброителна експертиза, след повторното броене на бюлетините от 5 секции в общината.
Маргарита Васева каза, че чувалите с бюлетините от 2 секции- №4 и №6 са били без печати. При две от секциите е имало само подписите на членовете на комисията, но не и техните имена.
Адвокатите на жалбоподателя се усъмниха в охраната на изборните материали в община Бобошево, което може да е довело до опорочаване на съдържанието на чувалите.
След техен сигнал до ОИК, кметът на Бобошево Крум Маринов е издал заповед, с която е забранил достъпа до сградата на общината в почивните дни. Той поясни, че ключовете от стаята, в която се съхраняват изборните книжа, се пазят в каса, до която той няма допуск, защото става дума за класифицирана информация.
Адвокатите Тонев и Йордански настояха за касиране на избора за кмет на община Бобошево. Председателят на ОИК Емил Атанасов бе категоричен, че откритите нарушения са несъществени и не водят до опорочаване на резултатите от изборите.