Съдът решава за продажбата на градския плаж в Кюстендил до един месец
Съдът решава за продажбата на градския плаж в Кюстендил до един месец / Влади Владимиров, архив

До 1 месец ще бъде обявено решението на Административен съд- Кюстендил за продажбата на градския плаж в Кюстендил по Закона за общинската собственост. "Приеха се писмените доказателства по делото и то бе изяснено от правна и фактическа страна. Съдът ще излезе с решение в срок", каза за Дарик съдия Даниела Петрова.

Административен съд -Кюстендил отложи през юли делото, като съдия Петрова прецени тогава, че са необходими допълнителни доказателства.

Решението на Общински съвет Кюстендил се оспорва пред съда от областния управител Любомир Анчев. Мотивите са, че този терен трябва да се продава по Закона за приватизация и следприватизационен контрол, а не по Закона за общинската собственост.

"Запазването на функцията на този имот може да се гарантира само по Закона за приватизацията, защото там има и последващ контрол. В другия случай никой не може да задължи собственика да запази предназначението на терена за балнеология и спа туризъм, какъвто текст е записан в решението на Общински съвет. Има разминаване при описанието на скиците на имота, където пише, че теренът е за жилищно строителство, коментира през април областният управител Любомир Анчев.