Съдът освободи от ареста и третия обвинен за кражба и бой на полицаи от фамилия Гольовци
Съдът освободи от ареста и третия обвинен за кражба и бой на полицаи от фамилия Гольовци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Обвиненият в кражба и нападение над полицаи Юлиян Иванов / на 33 г. / от Кюстендил излезе от ареста. Той заедно с баща си Атанас Иванов и брат си Бисер Иванов са обвинени за кражби в село Търновлак и побой над полицаи, при опит да бъдат задържани в близост до кв. "Изток".
Тричленен състав на Кюстендилски окръжен съд, под председателството на съдия Галина Мухтийска измени мярката за неотклонение на Юлиян Иванов- „задържане под стража" в "домашен арест". Иванов е осъждан.
"Да ми бъде изменена мярката в по-лека. Имам три деца. Жена ми не може да се справя сама и искам да й помагам", с тези думи се обърна Иванов към съда, преди състава да излезе в съвещание.
Прокурорът Владимир Мицов настоява за запазване на мярката "задържане под стража". "При разследването на досъдебното производство до настоящия момент са събрани достатъчно данни за това, че той е участвал в извършване и на двете престъпления. Считам, че правилно първоинстанционния съд, вземайки спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража" е приел, че съществува реална опасност да се укрие и да извърши и друго подобно престъпление, за което говори и приложеното, и намиращо се по делото свидетелство за съдимост, което считам, че е доста богато по отношение на извършени други подобни от него престъпления, за които е получил съответните присъди и изтърпял наказание", пледира Мицов.
Кюстендилският окръжен съд променя най- тежката мярка за неотклонение на Юлиян Иванов, със следните мотиви:
"Предвид липсата на обстоятелства, обуславящи извод за наличие на реална опасност същия да се укрие. Обвиняемият има постоянен адрес, на който живее в фактическо съжителство с жена, с която имат три деца, две от които- близнаци. Липсват прояви от страна на обвиняемия, които да обуславят извод за това, че същият би се укрил, т.е. отклони от воденото срещу него разследване, с цел да препятства същото. Определянето на друга мярка за неотклонение, каквато е „домашния арест," настоящата инстанция намира за подходяща и с определянето на която да бъдат постигнати целите, налагащи осъществяване на процесуални действия, насочени към определяне на мярка за неотклонение в досъдебното производство", пише в мотивите си съда.
КОС отменя решение на Районен съд- Кюстендил, който отхвърля жалбата на адвокат Емил Велинов за по- лека мярка за неотклонение, като запазва наложената от окръжния съд, на 6- ти февруари.

Братът Бисер Иванов / на 40 г. / вече направи самопризнания за извършител на кражбата от село Търновлак, като заяви пред съда, че баща му и брат му не са били с него.
Тримата роми- бащата и двамата синове са от фамилията Гольовци, те твърдят, че не те са били полицаите, а служителите на реда са били тях.