Станка Спасова наследява Аделина Йовева в дирекция Земеделие
Станка Спасова наследява Аделина Йовева в дирекция Земеделие / netinfo

Новият директор на Областна дирекция “Земеделие”- Кюстендил се казва Станка Спасова. Тя заменя на поста дългогодишния титуляр Аделина Йовева. Всичките 28 нови директори получиха заповедите си за назначение в Министерството на земеделието и храните.

По информация на Дарик Станка Спасова е в чужбина и се очаква до дни да се завърне в страната. Тя е била директор на бившата Опитната станция в село Багренци.

Съгласно Постановление на Министерски съвет, влязло в сила от миналия петък, областните дирекции „Земеделие” ще бъдат самостоятелни юридически лица на бюджетна издръжка със седалище областните центрове.

Има консолидиран план за действие по отношение на преките плащания, и първа и най-неотложна задача, която трябва да изпълнят новите директори ще бъде да се запознаят с темпа на извършването на теренните проверки, свързани с преките плащания на площ. Това заяви Преслав Борисов, в чийто ресор на заместник-министър влиза дейността на областните дирекции „Земеделие”. Бързото приключване на проверките е необходимо, за да няма забавяне при стартирането на плащанията и тази информация да бъде навреме предадена към структурите на Държавен фонд „Земеделие”, за да започнат те плащанията към земеделските производители навреме, уточни още Борисов.