Спортист №1 на Кюстендил- 2009 със сребро от Румъния
Спортист №1 на Кюстендил- 2009 със сребро от Румъния / Дарик- Кюстендил

"Спортист №1 на Кюстендил-2009" Ралица Иванова спечели сребърен медал от международния турнир по борба в Румъния. Състезателката на клуб "Васил и Георги Илиеви" изпусна златния медал в категория до 67 кг. в края на финалната среща, като падна с туш от румънката Ан-Мари Пайк. "Нашето момиче спечели първата част и във втората водеше, но секунди преди края допусна грешка, която й коства срещата", съобщава сайта на Българската федерация по борба".

Турнирът в Румъния бе последна проверка за националите преди световното първенство в Москва от 6- ти  септември, като двубоите наблюдава президентът на федерацията Валентин Йорданов. От 16 август отборът ще е на лагер в Банско.

Българските национали спечелиха три титли - Стоян Илиев, Любен Илиев и Димитър Кумчев, а Анатоли Гуйдя, Николай Куртев и Мирослав Гешев добавиха бронзови медали.

Олимпийската вицешампионка  и също носител на приза "Спортист на Кюстендил" Станка Златева триумфира при 72-килограмовите на откритото първенство на Полша по свободна борба. Тя също се готви за световното първенство в Москва.