Снимка: Внимание! Овце се разхождат по пътя Кюстендил-София
Снимка: Внимание! Овце се разхождат по пътя Кюстендил-София / netinfo

Мислех да напиша няколко реда коментар под тази снимка, но се отказах. Трябва да се правя на оригинален, да пиша за България в Европа, за опасността от пътно-транспортни произшествия и т.н.

Оставям коментарите на вас, читателите на тази страница.

Само ще фиксирам мястото и деня на случката. Стадото овце пресича главния път от Кюстендил за София, малко след пътен възел КАТ, около 14.30 ч. Пастир не се вижда. Денят е сряда - 27 януари.

Фоторепортерът уцели и "греда", на 50 метра по-надолу по пътя жрица на любовта си бе запалила огън до банкета, студено й бе на момичето.

Малко история от ДарикНюз с участието на овце, от 2 август 2009 г. и страницата на Дарик-Пловдив.

"22 овце бяха пометени от лек автомобил "Мерцедес" на пътя Съединение-Пловдив. Катастрофата е станала снощи около 21.30 ч. По данни на полицията автомобилът, управляван от 35-годишен водач,  се е врязал в стадото с около 100 овце.

Животните са излезли внезапно на пътя и вероятно шофьорът не е могъл да реагира. При удара са били убити 22 овце, които се прибирали от паша".

Същото място на главния път от Кюстендил за София е любимо място и за разходка на коне, които се отглеждат в близкия кв. "Изток".