Шампионът Марек Юнион Ивкони започва защитата на титлата срещу Добруджа 07
Шампионът Марек Юнион Ивкони започва защитата на титлата срещу Добруджа 07 / netinfo

Волейболният шампион на България, "Марек Юнион Ивкони" ще играе в "Добруджа 07" в четвъртфиналните плейофи на Суперлигата пи мъжете. След края на редовния сезон в Суперлигата при мъжете станаха ясни и плейофните двойки от четвъртфиналите. Водените от Найден Найденов момчета победиха категорично в Дупница "Арда"- Кърджали с 3:0 гейма, в двубой от последния кръг от редовния сезон.
В най-завързания мач третият в подреждането Пирин победи с 3:2 Добруджа в Разлог. В отделните части резултатът беше- 25:22, 20:25, 15:25, 37:35, 15:9.
Както е известно, в плейофната фаза се играе само за титлата, а двубоите ще бъдат решени в серии до две победи от три мача.
"Нефтохимик 2010" (Бургас), който с първото си място, си гарантира минимум сребърните медали (ако не стане шампион), ще срещне осмия, Тетевен Волей (Тетевен).

Завършилият на второ място ВК Монтана (Монтана) ще играе със седмия - ЦСКА (София). Третият Пирин (Разлог) ще спори с шестия Арда (Кърджали), а Добруджа 07 (Добрич), който остана на четвърто място ще играе срещу шампионите от Марек Юнион-Ивкони (Дупница), завършили на пето място. Именно Добруджа 07 и Марек играха в решителните плейофи за титлата през миналия сезон, а сега двата отбора се срещат от самото начало на елиминационната фаза.

Отборите с по предно класиране имат домакинско предимство, като плейофите стартират на 10 март, вторите срещи са на 13-ти, а евентуалните трети - на 16-ти.