Сергей Игнатов днес в Кюстендил, след смъртта на 18-годишния Божидар
Сергей Игнатов днес в Кюстендил, след смъртта на 18-годишния Божидар / netinfo

Министърът на образованието,  младежта и науката доцент доктор Сергей Игнатов прие  поканата на кмета Петър Паунов за срещата, която ще се проведе от 17.30 ч. в залата на община Кюстендил. Общината  организира тази среща, като незабавно реагира  на поредния случай, в който млад човек загуби живота си,  решавайки, че това е единственият начин да се справи с проблемите си.  

В срещата ще участват социалният антрополог Харалан Александров, Христо Монов - преподавател по психология в СУ "Св. Климент Охридски", Антоанета Матеева - преподавател и изследовател в български институт за отношения между хората към Нов български университет, д-р Дроор Грийн, психоаналитик, основател на института за емоционално обучение в Тел Авив, Израел, Владислава Разсолкова - началник на отделението по психиатрични заболявания към МБАЛ-Кюстендил.

Мерките ще бъдат обсъдени с всички директори на училища на територията на общината, родителите, които са членове на училищните настоятелства, училищните психолози, началника на Регионалния инспекторат по образование, представители на детска педагогическа стая.