Село Граница- единственото с манастир, черква и изба
Село Граница- единственото с манастир, черква и изба / Личен архив

Има интерес към купуването на къщи в село Граница. Пред пускане в експлоатация е цех за производство на плодови сокове от ябълки, каза за Дарик кметът на населеното място Лъчезар Гергов. "Като дойде човек и види, че има инфраструктура, че се поддържа селото, ще си купи къща. Целта е- младите хора да останат в Граница", коментира Гергов. Около 500 са жителите на селото. За събора на 6- ти септември се раздаваха безплатни купони на децата до 18 години, за по две кебапчета и едно хлебче. Купони получиха общо 96 деца.

Центърът е с нови алеи и градинки, с обществена тоалетна. Създаден е Клуб на жените. Дворът на детската градина става парк, който вече има осветление.

"Благодаря за помощта на г- н Смоков и ОП "Чистота", двора  е голям- около 4 дка, ще поставим и пейки. Имаме планове да правим игрище за волейбол и футбол на малки вратички, на терен над кметството", каза Лъчезар Гергов.

През миналата зима, кметът чисти улиците в селото със собствения си трактор. "Общината осребряваше горивото. Мисля, че само нашето село беше с перфектно изчистени улици", допълни Гергов.

В село Граница се инвестира в Цех за плодови сокове от ябълки. Кметът има надежда, че от 10- те работни места, поне 2- 3 ще са за жители на Граница.

Кюстендилското село Граница е единственото с манастир , черква и изба.