Сдружение за правна помощ на потребителите Пловдив
Сдружение за правна помощ на потребителите Пловдив / netinfo
Сдружение за правна помощ на потребителите - гр. Пловдив откри свой приемен офис в Кюстендил.Той се намира на ул.”Демокрация”1  и негов представител в Кюстендил е адв. Любомир Атанасов .Предоставянето на информация и консултациите ще са безплатни.
Дейността на сдружението е свързано с проблемите на гражданите, които са потърпевши от монополни дружества, банки и небанкови финансови институции.
„Най- обществено значима наша дейност е опитът да повдигнем обществен дебат по важни икономически и социални проблеми.Успешен е колективният ни иск срещу общите условия на EVN.Делото започнахме през 2013 и завърши с решение на ВКС през 2015 г., с което решение отменихме половината от общите условия на електроснабдяване.Най- общо става дума за такса включване и как се прекратява услугата за неплатени сметки в Пловдив.Завели сме и два колективни иска срещу топлофикациите  в София и Пловдив за такса включване.Имаме буквално от преди два дни решение в наша полза  на първа инстанция от СГС по дело заведено срещу „Профикредит”, което отменя 14 от оспорени 19 клаузи. , заяви адв. Димитър Деков - управител и член на УС на Сдружение за правна помощ на потребителите - гр. Пловдив