САС оправда напълно Асен Китанов-Психото и Васил Шатков-Шатето за убийството  на Кирил Малинов
САС оправда напълно Асен Китанов-Психото и Васил Шатков-Шатето за убийството на Кирил Малинов / Дарик- Кюстендил,архив

Софийски апелативен съд оправда напълно Асен Китанов-Психото и Васил Шатков-Шатето за убийството на Кирил Малинов от село Драговищица. Трупът му бе открит в язовира край Николичевци през 1998 година. Кюстендилски окръжен съд осъди двамата през април 2013 година, съответно на 18 години и 12 години лишаване от свобода. Съдебният състав, под председателството на Мирослав Начев обяви Психото за виновен за убийството на Малинов, а Шатето е бил негов помагач.
Съдебномедицинска експертиза бе установила, че на дъното на язовира, с кран, в близост от 6 метра до брега, от дъното е изваден лек автомобил "Опел", обърнат с дъното нагоре. На предната дясна седалка е бил вързан Кирил Малинов, с кожено яке и с прострелни рани.
40-годишният свидетел Емилиян Борисов, излязъл от затвора преди година и половина, каза пред съда, че Психото му е разказал за убийството няколко месеца след това, докато са били в кюстендилски ресторант. Борисов изтърпя наказание за това, че уби съпругата си с чук за пържоли.
Психото и Шатето трябваше да платят по 15 000 лв. на съпругата и сина на убития Кирил Малинов.
"Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Окръжния съд в Кюстендил и ги оправда изцяло, поради липса на доказателства", каза за Дарик адвокатът на Психото
Емил Велинов.
Ако прокуратурата реши или частния тъжител от пострадалите могат да протестират оправдателната присъда пред Върховния касационен съд.