Ризов е миел колите на община Кюстендил, Мая Шишкова е била юрист на ОП Пазари
Ризов е миел колите на община Кюстендил, Мая Шишкова е била юрист на ОП Пазари / Иво Кирилов, Дарик радио

С 21 гласа "за", 8 "против" и 2 "въздържам се" бе закрита Комисията за установяване финансовото състояние на община Кюстендил, по известна като комисията "Ризов".

Преди гласуването се получи дебат между кметът Петър Паунов и Младен Ризов.

"Вие ще прецените дали има нужда от тази комисия. До сега нямаше опонент на едноличното управление на Петър Паунов. Нарцисизма продължава. Може ли кмете да дадете възможност на вашите хора от Коалиция Кюстендил да излязат и да се изкажат по проблемите, които не са им харесали от разкритията на комисията. Кажете, с каква цел искате да я закриете", заяви Младен Ризов.

"Аз съм единственият човек, който не е коментирал досега комисията. От доклада, който видях, в него като проблемни са посочени между 160  и 200 договора, от общо 141 530 документа. Това са 0,0000 и не знам колко процента грешки на кмета. Нещо, според което трябва да се гордея. Комисията не е отчела като грешка договора между община Кюстендил е ЕТ Младен Ризов- МакДоналд за миене на коли на общината, при което едноличният търговец е получил около 5 000 лв. за 4 години. Дали е член на комисията не зная. Не зная защо не е открит и договор на Мая Йорданова Шишкова с ОП "Пазари", за сумата от 33 158 лв. за 8 години. Това са членовете на комисия, които смятат, че това са хубавите неща, който е свършила общината. Още нещо хубаво според тях е сключения договор с "Люко- К", на стойност, по нареждане на предишния областен управител и един депутат от Ябълково, 1, 7 млн. лв. Вие сами преценете дали тази Комисия бе за установяване на финансовото състояние на община Кюстендил или беше комисия за натиск върху кмета и общинска администрация", обяви Петър Паунов.

"Договорът за обслужване е за 1 година и съм участвал, както са участвали всички колеги с фирми за миене на автомобили. Роди се този човек, който да застане срещу вас. Всички сме в този град, за да работим за него заедно", каза Ризов.