Решението за продажбата на Чифте баня отива във ВАС
Решението за продажбата на Чифте баня отива във ВАС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Касационна жалба, срещу решението на Административен съд- Кюстендил, с което бе отменено решението на Общински съвет Кюстендил за обявяване на публичен търг с явно наддаване за продажба по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол и Наредбата за търговете и конкурсите, заедно на два недвижими имота - частна общинска собственост - двуетажна масивна сграда " Чифте баня" и двуетажна масивна сграда - Бръснаро фризьорски салон, е постъпила на 22 февруари. Жалбата е от Общински съвет- Кюстендил. Предстои документите по делото да се комплектоват и да се изпратят на Върховния административен съд.
Решението за продажбата на Чифте баня бе оспорено пред съда в Кюстендил от Сдружение на пострадалите имуществено от недобросъвестността на община Кюстендил /СПИНОК/.
По жалби на СПИНОК, Административен съд- Кюстендил образува още 3 дела. С тях от сдружението оспорват решенията на Общински съвет- Кюстендил за рефинансирането на облигационния заем, за актуализацията на Бюджет 2015 и за продажбата на градския плаж.