Разследването на убийството в Шишковци продължава. Един от 9- те роми в ареста е болен и иска по- лека мярка
Разследването на убийството в Шишковци продължава. Един от 9- те роми в ареста е болен и иска по- лека мярка / netinfo

Удължаване на срока за разследване на убийството в черешовата градина в село Шишковци с 2 месеца / до 26 октомври / е поискал наблюдаващият прокурор Камелия Стефанова от Апелативна прокуратура. "Причината е забавяне на заключенията по експертизи, които изготвя Националния институт по криминалистика и криминология / НИКК /", каза за Дарик Стефанова. На 26 юни група роми нападнаха и пребиха 3-мата пазачи на черешов масив над селото, като от раните си почина Пламен Момчилов, а ранени бяха Кръстьо Симеонов и Марияна Спасова.

9- те задържани роми от кв. "Изток" са с постоянна мярка "задържане под стража". Един от тях- Стоян Асенов е настанен във вътрешното отделение на т. нар. "затворническа болница" в София, заради влошеното му здравословно състояние.

"Заповедта за преместването е на директора на Главна дирекция Изпълнение на наказанията. Добре е да спрат слуховете, че заподозрените са освободени, те са в следствения арест и ако са го напускали то е било до "затворническата болница", заяви наблюдаващият прокурор. Стефанова даде пример с Георги Николов, който е бил за седмица на лечение.

Адвокатът на Стоян Асенов- Анани Константинов е поискал от Кюстендилски окръжен съд промяна на мярката му "задържане под стража" в по- лека, заради влошеното му здравословно състояние. Съдията по делото Мирослав Начев е поискал  цялата медицинска документация, като следващото заседание е насрочено за 3 септември.