/ netinfo
Нива с канабис са ожънали кюстендилски полицаи в края на миналата седмица в с. Четирци, Община Невестино.  Установен е ползвателят на нивата, която била съоръжена с напоителна система за отглеждане на канабиса.

Задържаха 22-годишен с пистолет и наркотици

Отглежданите растения в нивата са с размери от 80 сантиметра до 290. При последвалите процесуално-следствени действия в къщата му в селото са открити и иззети буркани със суха листна маса - 61.500 кг. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

канабис
netinfo

канабис
netinfo

69-годишният производител на канабиса, който живее в столицата, е задържан за 72 часа в ареста на Районното управление в Кюстендил, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане. До разкриването на наркопроизводството и данни за разпространение на наркотични вещества  се стигнало след период на наблюдение от служителите на Полицейския участък в Невестино. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

канабис
netinfo


 Извършено  е и претърсване на къща в гр. София, обитавана от лицето, при което са били открити и иззети полиетиленов плик с три стъклени буркана с капачки, пълни със суха растителна маса, реагираща на канабис.
Предстои днес Окръжна прокуратура - Кюстендил да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане и отглеждане на наркотични вещества.