Райна Афионлиева е възхитена от полицаи хванали джебчия, откраднал й портмонето
Райна Афионлиева е възхитена от полицаи хванали джебчия, откраднал й портмонето / Дарик- Кюстендил, архив

Кюстендилски полицаи заловиха джебчия на местопрестъплението. Ловък жител на ромския квартал "Изток" е откраднал портмонето на създателката на школата по художествена гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева. Инцидентът е станал на светофарите на "Аджундар", в събота.Служителите на реда са били автопатрул, като забелязвайки кражбата, спират и хващат престъпника.

"Дъщеря ми имаше рожден ден. Бях купила торта и цветя и се отправих към пешеходната пътека, да изчакам зелен сигнал. Без да се усетя мъжът е взел портмонето от джоба на палтото ми", разказа за Дарик Райна Афионлиева. Джебчията е бил облечен в черен анцуг, с жълти ленти.

"Искам да благодаря на старши полицай Мартин Манчев и главен полицай Пламен Милошов. Възхитена съм. Те са били наблюдателни, видели са го как ми бърка в джоба. Спряха бързо и го задържаха. Дойдоха при мен и ме попитаха- госпожо липсва ли Ви нещо? Аз бръкнах в джоба и установих, че парите ми ги няма. Чрез Дарик, искам да благодаря и на двамата техни колеги в полицейския участък в кв. "Изток", където бяха заведена, за да се напишат протоколите за инцидента. Искам чрез Дарик, за отличната им работа да разберат техните началници", каза още Райна Афионлиева.