Пътни полицаи проверяват рисковите пътни участъци в началото на всяка смяна
Пътни полицаи проверяват рисковите пътни участъци в началото на всяка смяна / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Служители на сектор "Пътна полиция" към ОД МВР- Кюстендил обхождат в началото на всяка смяна най- рисковите участъци от републиканската пътна мрежа. Това са участъците в планинските райони на територията на РУ Кюстендил, първокласния път Гюешево- Кюстендил- Перник- София.
"Рисковите места са местността "Дервена" и Конявската планина. Патрулите ни приоритетно правят обходи, за да видят състоянието на пътя, дали пътно- поддържащите фирми са изкарали необходимата техника, за да поддържат пътните платна. Други проблемни участъци са на пътя Кюстендил- Дупница, в местността "Черна нива" и на главен път Е- 79, на Дяковски баир. Повишено е вниманието и към пътя за Рилския манастир, в дните събота и неделя", коментира за Дарик началникът на сектор "Пътна полиция" Румен Точев.
Според него, фирмите се справят в общи линии със зимното поддържане на пътната мрежа, като забележки има само към фирмата, която поддържа уличната мрежа в Дупница. "Там, с усилията на кмета и нашите колеги се предприемат мерки да се отстранят допуснатите слабости", допълни Румен Точев.