Проверяват за незаконно строителство на имот публична общинска собственост в Сапарево
Проверяват за незаконно строителство на имот публична общинска собственост в Сапарево / netinfo

   ГЕРБ Сапарева баня ще сезират Районна прокуратура Дупница и Върховна прокуратура за незаконно строителство в имот намиращ се в село Сапарево. По думите на Росен Тимчев, председател на ГЕРБ това е имот публична общинска собственост и представлява зелена площ. „Нека органите направят проверка и ако някой е допуснал грешка ще бъде санкциониран", коментира кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов. „Това което ми съобщи главният архитект, е че това е абсолютно законно", допълни Иванов.

   Той обаче обясни, че въпросната сграда е залегнала в плана и е на границата на парка в село Сапарево.
Председателят на ГЕРБ Сапарева баня Росен Тимчев обяви по време на пресконференция, че решение за реконструкция е дадено, но това което се извършва не е реконстукция, след като обекта се изгражда изцяло. „Не приемам, че кметът не знае за нарушението, тъй като при проверката е протоколирано, че фирмата на неговата съпруга е изпълнител на обекта",  обяви Росен Тимчев и допълни, че има становище на РДНСК, което ще бъде приложено към сигнала.

  "Съпругата ми няма фирма, тя е съдружник" за пореден път припомни Сашо Иванов.

  Павилионът, който е разрушен и на негово място сега се издига постройка е бил собственост на кооперацията, но е продаден на частно лице.