Присъди: за Свещта- 1 година, за Мазута- 7 месеца затвор
Присъди: за Свещта- 1 година, за Мазута- 7 месеца затвор / Дарик- Кюстендил, архив

Една година лишаване от свобода за 36-годишния Светослав Иванов- "Свещта" и 7 месеца за 25- годишният Петър Данков- "Мазута" постанови Кюстендилският районен съд, под председателството на съдия Мая Миленкова. Присъдите са след постигнато споразумение между прокурорът по делото Светлана Ризова и защитата на обвиняемите, които се признаха за виновни.

Свещта е в ареста от 24-ти март тази година след опит да обере апартамент в кооперация на ул. "Антим Първи" в Кюстендил. По това време, собственикът на жилището е в Италия. Целта на кражбата са били два телевизора и едно  DVD. Полицията задържа Светослав Иванов,  заедно със съучастника му Петър Данков. Те влезли в жилището през прозорец, ползвайки отвертка, за да демонтират PVC дограмата.

Времето прекарано в ареста ще бъде приспаднато от присъдата, същото се отнася и времето под "домашен арест" на Данков, но два дни ще се броят за един. Седмица, след като "Мазута" излезе от ареста, неизвестни подпалиха лекия му автомобил "Мерцедес".

Споразумението одобри и частният обвинител- Светослав Стойков, собственик на апартамента, каза неговият адвокат Михаела Крумова.

"Свещта и Мазута" са заподозрени и за други домови кражби, но липсват достатъчно доказателства. След задържането им в края на март, комисар Георги Джоглев обяви, че полицията е хванала крадци, които биха могли да бъдат поставени  сред първите 20 в страната.