Председателят на Агенцията за българите в чужбина и арт група Китанова в Дупница
Председателят на Агенцията за българите в чужбина и арт група Китанова в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Арт група "Китанова", към ОДК Перник показа свои творби в зала "Джамията" в Дупница. Деца и младежи, част от които са със специални образователни потребности, ни канят в света на изкуството.

Интегрираната арт група "Китанова" съществува от 1999 година. Под ръководството на художника- педагог, специалист по социални дейности Татяна Китанова момичета и момчета, на възраст между 11 и 24 години, част от тях с различни физически и умствени увреждания, заедно създават творби, в които влагат много любов и въображение. В изложбена зала „Джамията" са подредени 31 творби правени през тази година.

Изложбата е организирана от галерия „Джамията" и община Дупница, и асоциация „Мисия България", чийто представител за България е Ирина Верне. Тя сподели, че работи с арт групата от 2008 година и с нейно съдействие са организирани редица изложби във Франция. Специален гост в Дупница беше Росен Иванов, председател на Агенцията за българите в чужбина.

Съпътстваща изложба има в зала „Джамията", тя е на Китан Китанов. Във времето работи живопис, керамика, дърворезба, иконопис. В Дупница представя дървени скулптори и пластики. Поетична импресия поднесе пернишката поетеса Красимира Зафирова.