Празник на черешата, пълен багажник, шоу и рожден ден в мислите на 8 звезди
Празник на черешата, пълен багажник, шоу и рожден ден в мислите на 8 звезди / Влади Владимиров

Момичетата от "Хипнотик", които идват в Кюстендил за първи път изразиха надежда, че ще си тръгнат от Празника на черешата с един багажник, пълен с най- вкусния плод- кюстендилската череша. Те се пошегуваха, че са дошли д две коли, в другия багажник са инструментите им.

"Надяваме се да направим страхотно шоу. Господин кмета се е постарал, града да изглежда толкова зелен, приветлив и празничен", заявиха момичетата.

"И аз съм за първи път в Кюстендил и много ми харесва, защото е точно на Празника на черешата. Удоволствие е за мен да пея за кюстендилци и гостите на града", каза певицата Невена Цонева.

"Много се радвам, че сме на Празника на черешата в Кюстендил, радвам се, че не съм за първи път тук. Другото хубаво нещо е, че има Wi- Fi навсякъде", допълни Борис Солтарийски.

Актьорът Мариян Бачев сподели, че днес за него е двоен празник, защото преди 5 години се е родила дъщеричката му. "Тя е възхитена, че ще го празнува в града на черешата. Днес е и рождения ден на Боб Фоси, създателя на "Ах, този джаз", в мюзикъла се пее и песента "Живота е просто купа с череши", която ще изпълня тази вечер", коментира Мариян Бачев.

Всяка година, ако може да ни каните да сме част от празника, си пожела актьорът Виктор Калев. Той е бил в Кюстендил и преди 5 години, тогава заедно с колегата му Краси Радков.

Кметът Петър Паунов посрещна гостите си в общината, като им подари символично по една чаша с вкусни череши.

"Вие сте черешката на празника тази година", заключи Паунов. Сцената за концерта, с начален час 20,00 ч. е готова.