/ netinfo
Постоянна мярка „Задържане под стража“ разпореди Окръжен съд-Кюстендил за 69-годишния Кирил Д., който бе арестуван за отглеждане на нива с канабис и държане на наркотични вещества в село Четирци.

Разкриха нива с канабис в Четирци

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кюстендил се води досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсори правила.

Обвиняемият се яви със служебен защитник и поиска по- лека мярка, с оглед неговата възраст и факта, че е съдействал на разследващите да открият бурканите с марихуана. При претърсване в къща, в с. Четирци, обл. Кюстендил.

В имота, състоящ се от сутерен и жилищен етаж, ведно с прилежащите - мазе, двор и навес, са били открити и иззети стъклени буркани и пластмасов бидон, съдържащи зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест откритото вещество е реагирало на канабис. Дрогата, с бруто тегло 60 кг, била сложена в осем пластмасови касетки и разпределена в сто двадесет и девет стъклени буркани, поставени в спалня на жилищния етаж.

Още 5 кг листна маса са били открити в пластмасов бидон в мазето, запечатано в три черни найлонови чували. В двора на къщата имало растения с различни височини. При направения наркотест те също реагирали на канабис.

Разследващите органи са претърсили и обработваната от него нива, където имало засети растения канабис. Извършено е и претърсване на къща в София, обитавана от лицето, при което са били открити и иззети полиетиленов плик с три стъклени буркана с капачки, пълни със суха растителна маса, реагираща на канабис.

Мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
Дарик- Кюстендил