Полицията пресече търговия с канабис за хиляди левове
Полицията пресече търговия с канабис за хиляди левове / ОД МВР- Кюстендил

75- годишен мъж от дупнишкото село Червен брег е задържан за отглеждане на наркотични вещества. Операцията по пресичане престъпната дейност на организирана група за производство, търговия и разпространение на наркотични вещества  е проведена от служители на териториалното звено на ГД БОП в Кюстендил и служители на Районно управление "Полиция" - Дупница. 

При извършеното претърсване "в условията на неотложност", в къщата на 75-годишния мъж са открити почти 15 кг. полусуха зелена листна маса, която е във фаза на доизсушаване, а в зеленчуковата му градина - 25 растения с височина от 140 до 200 см.  Спецполицаите имали информация, че имотът ще бъде освободен от растенията и "набраната" реколта, което е било основание за неотложните им действия. При направения тест, сушената листна маса и растенията са реагирали на канабис. Теглото на чистата листна маса от изкоренените растения е 30.660 кг.

Полицията пресече търговия с канабис за хиляди левове
netinfo

В хода на операцията е установено, че  отглеждането на канабиса и последвалите технологични действия са осъществявани от лица с много добри познания. Пресечена е възможността групата, занимаваща се с отглеждането, търговията и разпространението на наркотичното вещество да реализира печалба за десетки хиляди лева, информират от ОД МВР- Кюстендил.

Възрастният мъж е задържан за 24 часа в полицейския арест в Дупница, по случая е образувано дознание за престъпление по чл. 354 от НК.