Показват фото репродукции на Майстора в Босилеград
Показват фото репродукции на Майстора в Босилеград / Дарик Нюз, архив

Изложба „Владимир Димитров- Майстора" ще бъде открита на 17 април, от 18 ч. в Културен дом- Босилеград. Тя е част от програмата на „ХХІ Международен детски Великденски фестивал - Босилеград 2014". Изложбата, организирана с подкрепата на ХГ „Владимир Димитров - Майстора" - гр. Кюстендил, представя творчеството на големия художник с фото репродукции на негови творби (портрети, пейзажи, фигурални композиции), създадени в периода между 1920 - 1945 г.

Ето какво споделят организаторите на фестивала в Босилеград от Сдружение „Глас":
„Днес Великденският фестивал е мечта за всяко дете! Децата, искрени и чисти в чувствата си, вероятно най-добре изразяват радостта си от Възкресение Христово - начало на нов живот, изпълнен с доброта, любов и смирение."

„Присъединяваме се към поканата на организаторите на фестивала: „Каним Ви заедно, на Великден в Босилеград, да отправим послание за мир и разбирателство между всички народи на Балканите и да се насладим на невероятните емоции, които предстоят да се случат по време на фестивала.", съобщават от ХГ „Вл. Димитров- Майстора" в Кюстендил.