Подписаха договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите.Кюстендилска вода трябва да инвестира 6 млн. лв.
Подписаха договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите.Кюстендилска вода трябва да инвестира 6 млн. лв. / областна администрация Кюстендил

Договорът за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите и Приложенията към него между Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода" ЕООД, гр. Кюстендил и определения с решение на Общото събрание от 10.03.2015 г. ВиК оператор - „Кюстендилска вода" ЕООД, гр. Кюстендил бе подписан днес.

В качеството си на председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода" ЕООД, гр. Кюстендил, областният управител Виктор Янев свика извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК - Кюстендил, което се проведе в Заседателната зала на Областна администрация - Кюстендил.

Подписите си положиха областният управител Виктор Янев и управителя на „Кюстендилска вода" ЕООД, гр. Кюстендил Георги Георгиев. Присъстваха кметовете на включилите се в Асоциацията общини - Бобов дол, Трекляно, Рила и Невестино, и зам.кметът на Община Кюстендил Росица Плачкова. В заседанието се включиха експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в лицето на Иванка Виденова, директор на Дирекция „Канализация и водоснабдяване" и Иванка Якимова, отдел „ВиК инфраструктура". Сред присъстващите бяха и главният секретар на областна администрация Гергана Михайлова, както и главният секретар на Асоциацията по ВиК, гр. Кюстендил Диана Джоглева.

Подписаха договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите.Кюстендилска вода трябва да инвестира 6 млн. лв.
netinfo

 

 


„Договорът, който днес подписахме цели постигане на европейски стандарти в предоставянето на водоснабдителни и канализационни услуги, както и подобряване на качеството и ефективността на водоснабдителните и канализационни услуги. Ще продължим по посока усвояване на средства по оперативна програма „Околна среда" за следващия програмен период 2014 - 2020 година. Разбира се, това не може да се случи без да имаме един консолидиран ВиК оператор на територията на областта. Надявам се, че от тук нататък ние ще имаме положителни резултати в тази посока" каза областният управител Виктор Янев.
Той посочи още, че в договора е разписано задължението на „Кюстендилска вода" ЕООД да инвестира средства, възлизащи на не по-малко от 6 млн. лв във ВиК системите и съоръженията, както и в услугите.

Подписаха договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите.Кюстендилска вода трябва да инвестира 6 млн. лв.
netinfo