ПМГ обра първите места на олимпиадите
ПМГ обра първите места на олимпиадите / netinfo

59 ученици от ПМГ- Кюстендил заемат призовите места в Областните кръгове от олимпиадите по различните видове предмети. "Наши ученици са на първите места по почти всички предмети- български език, английски език, биология, химия, физика, астрономия, философия, география", каза директорът на училището Ани Кюркчиева.

Силви Пасков и Светослав Йорданов получиха оценки 5, 50 на Националната олимпиада по биология. Резултатът на Пасков важи и за кандидатстване в Софийския университет, където той иска да продължи образованието си.

3- ма ученици от ПМГ получиха покани да станат студенти в Техническия университет в Габрово, след успешното им представяне на състезание по WEB- дизайн в Троян. Това са- Радослав Укалски, Бисер Милошов и Иво Димитров.

Десислава Неделчева се класира сред първите 15 на националния турнир за Купата на декана на Математическия факултет в Софийския университет. Участваха 50 ученици и студенти от цялата страна, сред тях и Александър Златковски отново от ПМГ.

На 18 май ще бъде Ден на отворените врати в ПМГ. Канят се всички, които искат да учат в училището или са любопитни да го разгледат.