Площад на желанията в центъра на Кюстендил
Площад на желанията в центъра на Кюстендил / Дарик,архив

6 малки елхи ще бъдат поставени до Коледната елха на площад "Велбъжд" в Кюстендил, това съобщи за Дарик началникът на отдел "Култура и духовно развитие" Дима Укалска.

"Кюстендилци сами ще поставят украсата на тези елхи. Тя ще бъде от разноцветни панделки, на които всеки ще може да напише своето коледно желание и послание. Елхите ще бъдат поставени на 21 декември. Така ще превърнем площад "Велбъжд" в Площад на желанията ", заяви Укалска.

За Нова година от община Кюстендил ще организира празнична програма с участието на кюстендилски изпълнители, а за доброто настроение ще се погрижат актьори от кюстендилския театър. След зарята в полунощ, ще има много хора ,изненади, както и късмети раздадени от Дядо Коледа и Снежанка.

Като част от Коледно- новогодишната програма е и третата поредна инициатива на Хлебна къща в Кюстендил. Това ще стане в черквата "Св. Мина", където на 20 декември ще бъде замесен Обреден хляб. Началото е от 13, 30 часа.

"За всеки пък, който не може да си направи сам новогодишните сладки и желае да го направи да заповяда на 28 декември в сладкарница "Шампиони". Инициативата започва в 13 часа", допълни Укалска.