ПГИМ- Кюстендил предлага електронна търговия, банково дело, митническа и данъчна администрация, икономика и мениджмънт
ПГИМ- Кюстендил предлага електронна търговия, банково дело, митническа и данъчна администрация, икономика и мениджмънт / netinfo

Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев" - Кюстендил обявява прием за учебната 2014/2015 година както следва:
Прием след VII клас- 4 паралелки по 26 ученика
Курс на обучение - 5 години
III степен професионална квалификация - 12 клас
Изучавани езици: интензивно изучаване на английски език
и втори чужд език по избор
СПЕЦИАЛНОСТ: „ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ"
ПРОФЕСИЯ: „ОРГАНИЗАТОР ИНТЕРНЕТ ПРИЛОЖЕНИЯ"

Обучението е насочено към усвояването на съвременни технологии за електронния бизнес. Организаторът на интернет приложения създава електронно съдържание под формата на тематично обособени статични или динамични страници, които се публикуват в Интернет, комбинирайки компютърни технологии, текст и мултимедия. Структурира и оформя текстовата информация в страниците, избира подходящи графични, аудио/видео формати, създава анимирани обекти и текст, разработва дизайна на страниците, като се ръководи от предназначението и целевата група потребители на съдържанието.
СПЕЦИАЛНОСТ: "БАНКОВО ДЕЛО"
ПРОФЕСИЯ: "ФИНАНСИСТ"

Засиленото търсене на финансисти се обуславя от развитието на частния бизнес. Финансистът се реализира във всички държавни и частни банки, финансово-кредитни, застрахователни и презастрахователни институции, финансово-брокерски къщи, бюра по труда, социални служби, социално - осигурителни фондове, производствени и търговски предприятия и посреднически фирми със специфична валутна дейност, както и всички останали юридически и физически лица, ползващи услугите на парично-кредитните институции.
СПЕЦИАЛНОСТ: "МИТНИЧЕСКА И ДАНЪЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ"
ПРОФЕСИЯ: "МИТНИЧЕСКИ И ДАНЪЧЕН ПОСРЕДНИК"

Модерна нова специалност, която има своето място в пограничните райони. Учениците се реализират в областта на стопанската логистика, в експедиторски фирми, валутни и митнически бюра, във фирми, занимаващи се с обработката на митнически документи. Придобиват се знания в областта на международното право и плащания, компютърни офис системи и др. В града ни осъществяват дейността си държавна и общинска данъчна администрация, дирекция митническа служба, два КПП, фирми с външнотърговски дейности, където учениците ще провеждат производственото си обучение и след завършване на образованието могат да намерят своята професионална реализация.

СПЕЦИАЛНОСТ: "ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ"

ПРОФЕСИЯ: "ИКОНОМИСТ"
Специалността "Икономика и мениджмънт" е ориентирана предимно към обучаемите търсещи реализация в сферата на икономиката и фирменото управление. Обучителната програма по специалността предоставя необходимите знания и опит за интегриране успешно във всеки вид съвременен бизнес. При завършване на обучението си, учениците имат възможност да стартират собствен бизнес.

Прием след VIII клас
Специалност: "Бизнес администрация"

професия: "Офис - мениджър"
1 паралелка - 26 ученика
Курс на обучение - 4 години
Приемен изпит: по документи
Изучавани чужди езици: по избор
Като офис-мениджъри учениците придобиват знания и умения в областта на финансите, икономиката и мениджмънта на фирмата, счетоводство на фирмата, компютърно счетоводство, борси и борсови операции, маркетинг, право, текстообработка и бизнес - кореспонденция на кирилица и латиница, стенография, компютърни офис системи, организация и функциониране на държавната и общинска администрация, регионална икономика, териториално планиране и регулиране. При завършване на обучението си, учениците придобиват ІІІ СПК.


тел. 078/52 22 38
тел. 078/52 22 64

е-mail: it_kustendil@abv.bg
www.pgimkn.com