Петър Паунов: Няма основания за притеснения около черешовата кампания
Петър Паунов: Няма основания за притеснения около черешовата кампания / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

От община Кюстендил са сезирали полицията, след изказване на кмета на село Шишковци през национална телевизия за проблеми с кражбите на череши и ромски набези в масивите.

„Климент Терзийски не е уведомил нито полицията, нито общината, за мен това е безотговорно. На 15 май бе връчена заповедта за черешовата кампания  на всички кметове и той не е казал  и дума. Прави твърдения,  че политически партии и НПО карат хората да крадат черешите на Шишковци. За това сме сезирали полицията, той ще даде обяснения. При нас такива данни не са постъпвали. Кметът не е звезда, той трябва да работи с компетентните институции. За миналата година имаме 3 случая на кражби, на 80 кг. череши, в сравнение на стотиците и хиляди килограми преди 2008 година и хората не смееха да подават сигнали. Няма основание за напрежение, ако той има такива данни ще ги сподели в полицията, да се вземат мерки", коментира кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Паунов бе категоричен, че охраната по време на черешовата кампания  няма да е по- слаба от миналата година. "Чувам, че е добра и черешовата реколта. Стотици тонове заявки има от България и чужбина за изкупуване на череши. Първите излизат на цени като за колекционери", каза още Петър Паунов.