/ Влади Владимиров
Протест, пешеходно шествие днес в Кюстендил, по маршрут от Гаровия площад през центъра на града и главната улица “Цар Освободител” до международния път за ГКПП Гюешево и Македония. Начало на протеста 16:30 часа.
 
Протестът в Кюстендил завърши с кратка блокада на пътищата за София и Дупница / ВИДЕО /

“Става дума за мирен протест, разрешен от Община Кюстендил, без да се нарушава обществения ред. Искаме да дадем знак на управляващите, че повече така не може.

Жизненият стандарт на българина е много нисък. Нашите искания са за увеличаване на заплатите и пенсиите, както и за спешни мерки за стимулиране на раждаемостта и справяне с демографската криза”, каза пред Дарик един от организаторите на днешния протест Слави Кашкин. Според него, скока в цените на горивата, е било капката, която е преляла чашата.
 
Протестът в Кюстендил, стотици автомобили и граждани (ВИДЕО)

Протестиращите днес нямат разрешение, а и намерение да блокират пътища, допълни Слави Кашкин. Той отрече зад протеста да стоят политически интереси.
 
Вижте маршрута и целите на протеста:

ДАТА: от 16.11.18 до 19.11.18
ЧАС: от 16:30 до 22:00

Маршрут: Гаров площад-Алея- Площад Велбъжд- ул. Демокрация -ул. Васил Левски - ул. Цар Освободител – Въртешево – Международен път Е871

Използването на всякакъв вид маски и други с цел прикриване на лицето са забранени!  Организаторите не носят отговорност при отклоняване от съответния горепосочен маршрут!

Насилие и вандализъм не се толерират и организаторите са длъжни да съобщят на органите на реда при наличието на такива! Знамена и лозунги се закупуват, изработват и изпечатват самосиндикално!  

 Искания и цели:

1. Промяна управлението на България в полза на гражданите
2. Повишаване стандарта на живот
3. Промяна социалната политика в полза на гражданите
4. Намаляване броя на народните представители
5. Намаляване заплатите на народните представители спрямо минималната работна заплата 
6. Увеличаване на минималната работна заплата
7. Увеличаване пенсиите
8. Увеличаване детските социални помощи и паричните обезщетения за майчинство с цел стимулиране раждаемостта на държавата
9. Намаляване вноса на земеделска продукция и увеличаване износа на българската такава
 10. Да се продължи въвеждането на електронното управление на администрациите и електронна служебна връзка между институциите с цел облекчаване гражданите и намаляване използването на хартия. 
Дарик- Кюстендил