Протестът в Кюстендил с финална блокада на пътя за София и Дупница
Протестът в Кюстендил с финална блокада на пътя за София и Дупница / Влади Владимиров
Стотици автомобили на протестно шествие в Кюстендил
99630
Стотици автомобили на протестно шествие в Кюстендил
  • Стотици автомобили на протестно шествие в Кюстендил
Протестът в Кюстендил приключи, след като една част от участниците в него, около 50 души решиха в последния момент да блокират пътя за София и за Дупница, като за кратко се разходиха по пешеходните пътеки на изхода на Кюстендил след кръговото кръстовище на Капията.

Протестът в Кюстендил с блокада на пътя за София и Дупница
Влади Владимиров

Протестът в Кюстендил, стотици автомобили и граждани (ВИДЕО)


В началото, няколкостотин автомобила се събраха за протестно шествие в Кюстендил. То започна от село Ябълково, което е на главния път от София в посока Кюстендил, на влизане. Автомобилите влязоха в Кюстендил през главната улица "Цар Освободител", след което се насочиха към кръговото кръстовище на другия изход на Кюстендил - при сградата на СБА. Оттам преминаха по другата основна пътна артерия в града - ул. "Георги Сава Раковски" и след това - през моста на река Банщица, на кръстовището при Трето основно училище. Автомобилите се движат с клаксони, знамена, с надписи "Протест".
Около 200 души се събраха на пл. Велбъжд, но много от участниците в протеста не разбраха за този финал. Очаква се нов протест на има следващия уикенд.

Протестът
Влади Владимиров




Хората се обявиха против това да се повишават непрекъснато цените на горивата, застраховките, газта за отопление, електроенергията, хранителните продукти, а в същото време заплатите да не се мърдат. Как се живее с 560 лева заплата, каквато е основната в малките градове, питаха те. Протестиращите коментираха, че в Кюстендил хората може и да са в будна кома, но не са заспали и са готови да се надигнат. Сред събралите се има младежи, майки с деца, възрастни хора. Очаква се недоволните да се съберат в центъра на града на площад "Велбъжд". Освен това бе дадена заявка, че ще има протест и през следващата седмица.