Отново не разгледаха предложението за ветропарк в Конявската планина
Отново не разгледаха предложението за ветропарк в Конявската планина / netinfo

 

Общинските съветници от Кюстендил отложиха точката за това да бъде изграден ветропарк в Конявската планина. Въпреки, че кметът Петър Паунов я внесе като извънредна, именно той предложи на съветниците да я отложат. Причината според него, е че част от имотите трябва да бъдат подложени на обществено обсъждане.

Против точката бяха и съветниците Севдалин Атанасов и Иван Мишков. Атанасов заяви, че тази точка не трябва да се внася по- рано юли 2010 година, когато ще бъде изготвена Стратегията за възобновяемите източници в България. " Ако приемем решението след това може да бъде оборено в съда", каза още Атанасов.

Иван Мишков пък заяви, че в предоставения проект има много технически неясноти.

"С това, което гласувахме спокойно нашите деца могат да ни обвинят, че сме били късогледи. Така се спира една инвестиция за града и осигуряване на работни места за десетки кюстендилци", каза общинският съветник Атанас Кирилов.

"Говорихме с част от правителството, дори и с министър- председателя. Те ни увериха, че няма замразяване на проекти за възобновяеми източници", информира управителят на фирмата инвеститор Себастиян Ньотликс.