От “ГЕРБ” ще наблюдават за спазване решение на ОИК за агитационни материали
От “ГЕРБ” ще наблюдават за спазване решение на ОИК за агитационни материали / Дарик Кюстендил

ПП “ГЕРБ” изрази готовността си за открита дискусия със състезателен характер на идеите, програмите и възможностите на участниците в изборите, обяви кандидатът за кмет за Община Кюстендил Никола Татарлиев. “Тя трябва да е публична и ясна, за да може жителите на общината да сравнят как отделните кандидати предвиждат направления, начини, пътища и средства за развитие на Община Кюстендил. За съжаление нашата политическа оценка е, че настоящото управление и действие на администрацията, е непрозрачно, решения- взети на тъмно и имащи характер на частно партньорство” , каза още Никола Татарлиев.

“Възможността, че ще има частен, общински, медицински център с не приемането на актуализирания бюджет на община Кюстендил доказва, че тази идея не е подкрепена от Общинския съвет. В случай, че действащият кмет е извършил разплащания от средствата, получени в облигационната емисия, свързани със самото изграждане на центъра, или пък средства от облигационната емисия са използвани за други параграфи от община Кюстендил, мога да каже, че са неправомерни. Като гражданин на тази община аз искам да знам разходвани ли са средства, за какво и как”, коментира Никола Татарлиев, кандидат за кмет от ПП “ГЕРБ.

Той показа решение на Общинската избирателна комисия, която е била сезирана от ГЕРБ относно агитационните материали на Коалиция “Кюстендил” Становището е, че материалите са в нарушение на член 134 от Изборния кодекс. “Към края на деня ще наблюдаваме дали всички рекламни материали, касаещи Коалиция “Кюстендил” следва да бъдат премахнати, заличени и иззети”, каза още Никола Татарлиев. Кандидатът на ГЕРБ отправи покана за постановката “Красотата спи” на 17- ми октомври. “Не само красотата спи в Кюстендил. Аз искам да съм буден, аз искам в Кюстендил, да няма хора и граждани, които да се третират като поданици. Искам общината да е отворена към проблемите на хората, на малкия и среден бизнес, и към инвеститорите.