Оставиха в ареста мъжа, хванат да се съблича и да преследва деца, съобщиха от съда.

Мъжът не е отрекъл авторството на деянието и се е разкаял. Според съда има реална опасност от извършване на друго такова престъпление, ако бъде взета друга, по-лека мярка за неотклонение.

Обвиниха мъжа, хванат да се съблича и да преследва деца

Реално такава опасност има заради множеството последователно осъществени, в кратък период от време, на различни публични места и спрямо малолетни и непълнолетни момичета, непристойни прояви на обвиняемия, се казва в мотивите на съда. Определението на Районния съд може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжния съд в Кюстендил.

Припомняме, че родители в Дупница го задържаха, за когото деца разказали, че се държи непристойно. След училище обикалял с автомобил най-вече около момичетата, като пред някои дори се събличал. Бащите на децата разбрали кой е той и повикали полиция.

„Детето на мой познат дойде плачейки. То обясни, че го е следвала кола. Ние обаче имахме подобни случаи с нашите дъщери. Отидохме до къщата на мъжа и я завардихме, за да не избяга. Тогава се обадихме и в полицията”, обясни родител.

В един от случаите мъжът е преследвал момиче гол от кръста надолу. Показвал е неприлични жестове. Карал момичета да се качват в колата му. Децата са притеснени и винаги ходят на групи заради сигурността си.
БТА