ОС адмирира кмета на Дупница за предложените данъчни облекчения за бъдещи родители
ОС адмирира кмета на Дупница за предложените данъчни облекчения за бъдещи родители / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Единодушно общинските съветници приеха предложение на кмета на община Дупница за данъчни облекчения за бъдещи родители. Реално решението ще се прилага след 1 януари 2018 година. Адмирации от общинските съветници за предложението за данъчни облекчения, получи кметът инж. Методи Чимев. Местните парламентаристи посочиха, че за първи път се правят постъпки за повишаване на раждаемостта, като се осигуряват условия за бъдещите родители да остават в общината. Помощта ще бъде в размер на дължимите суми за данък сгради и такса смет за срок от 3 години, считано от годината, следваща раждането на детето, което означава, че реално данъчното облекчение ще се отпуска от 1 януари 2018 година.
Допълнително облекчение ще има за живеещите в селата, там допълнително ще има една година безплатна детска градина. Условието е децата да бъдат записани като жители на община Дупница. За ползване на помощта родителите ще подават заявления в срок от 1 месец от датата на раждане на детето.
Решението на ОбС ще се прилага по отношение на новородените след 1- ви януари тази година.