Васил Иванов и Огнян Атанасов
Васил Иванов и Огнян Атанасов
Широко обществено обсъждане на тема пътна безопасност в община Кюстендил организират омбудсманът Васил Иванов и общинският съветник Огнян Атанасов. То е планирано за 6 юни от 17 и 30 часа в Килийното училище в Кюстендил.

„Получих два сигнала, които касаят безопасността на движение в града. Първият е за паркинга пред поликлиниката, подкрепен от подписка, в която участват 273 души. Смятам, че това са достатъчно хора, за  да направим обсъждане на проблема. Мястото е невралгично, достъпа на болни и инвалиди до поликлиниката е затруднен, след като паркират там работещите в поликлиниката. Другият сигнал  е от живеещите на ул. “Димитър Беровски“, които искат улицата да стане еднопосочна и да не може от улица „6-ти септември“ да се влиза към Кауфланд. Това също е невралгична точка в гарда, с предпоставки за ПТП“, заяви омбудсманът Васил Иванов. Ще бъде поставен отново и проблема със задръстванията по ул. “Цар Освободител“ от пазара до сградата на съда.

Васил Иванов е категоричен, че до 6 юни има достатъчно време, за да могат повече жители на Кюстендил да се включат в общественото обсъждане. Ще бъдат поканени всички институции, които имат отношение към безопасността на движение, СБА, инструктори.

„Моите предложения за еднопосочно движение, които направих преди 2 сесии имаха сериозен обществен отзвук в социалните мрежи. Надявам се, всички които коментират да дойдат на обсъждането и да поставят своите въпроси“, заяви инж. Огнян Атанасов.
Васил Иванов коментира, че не е получил сигнали за дупки по пътищата в града, които също са предпоставка за ПТП.