Мая Манолова в Дупница
Мая Манолова в Дупница / netinfo
16 март, до 17 часа – това е последният срок даден на Луджи Каприоти да плати част от дължимите заплати на шивачките от закритата фирма „Абонданца“. След този срок ще бъдат предприети нови действия от страна на омдудсмана Мая Манолова, която се очаква да дойде отново следващата седмица, след като не беше спазено споразумението за разсрочено изплащане на възнагражденията на работниците. То беше постигнато преди няколко седмици, според което първата четвърт от дължимите заплати да се преведе до 10 март, а в последствие беше постигната договореност между работниците и Каприоти разплащането да стане до 16 март. 

По спешност, вчера в късния следобяд в Дупница се наложи да пристигне част от екипа на Мая Манолова, тъй като работниците имаха опасения, че Каприоти се опитва цитирам „да избяга, товари материали в микробус и смята да не изпълни договорката да плати до 16 март“. Именно това накара работниците да блокират за повече от 2 часа пътя в промишлената зона на Дупница.
Протеста премина при засилено полицейско присъствие, лично началникът на полицията разговаря с протестиращите. Униформените провериха и какво има в микробуса, за който се твърди, че е бил натоварен с материали без документи. По-късно Галина Караджова, управител на една от другите фирми заяви пред протестиращите, че в превозното средство няма материали на Каприоти.