Около 500 000 лв. неусвоени при строежа на Николичевски мост пренасочени към Кресненското дефиле
Около 500 000 лв. неусвоени при строежа на Николичевски мост пренасочени към Кресненското дефиле / Влади Владимиров, архив

Около 500 000 лв. отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за строителството на новия Николичевски мост са пренасочени за възстановяване на главен път Е- 79, който пропадна в Кресненското дефиле. Това потвърди областният управител Любомир Анчев, като уточни, че става дума за неусвоени средства, които няма да се загубят, а ще бъдат отпуснати от бюджета за 2011 година.

"След водната стихия на 4- ти декември, за една седмица в комисията бяха постъпили 450 искания от различни общини. Одобрени бяха най- належащите, заради ограничения бюджет в края на годината", заяви Анчев, който е присъствал на заседанието на комисията.

В Областна управа е получена благодарствено писмо от Община Дупница за съдействието по време на наводнението от началото на декември, когато придошлата река Джерман отнесе 3 моста и заля много дворове и къщи. Списък с над 100 семейства, пострадали от бедствието е представен от общината в Междуведомствената комисия. Община Дупница кандидатства за финансиране възстановяването на 15 обекта, като всички молби са потвърдени и от областния управител. Към момента има гласувани от комисията над 400 000 лв. за 3 обекта- за свлачище и подпорна стена до сградата на ВиК- Дупница; подземната комуникация на Наковия мост и за водопровод и път в село Грамаде.