/ ПП ГЕРБ
Трима представители на Предприемачи ГЕРБ от Кюстендилска област присъстваха на Национален форум на структурата, на който основна тема бе: „Предприемачество. Развитие. Перспектива”.

Общинските съветници Иво Саев и Васил Русаков от Кюстендил, и Николай Мертекчийски от ОбС-Сапарева баня, взеха участие в различни дискусии по актуални теми за бизнеса – икономическа среда, образование, административна реформа, енергийна и транспортна сигурност. Сред лекторите бяха Росен Желязков - министър на транспорта, зам.-министрите Таня Михайлова, Жечо Станков и Зорница Русинова, евродепутатът Ева Майдел и други.
 
Националния форум откриха зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, кметът на Бургас Димитър Николов и Димитър Бойчев – областен координатор на политическата сила в Бургас.
 
Пред присъстващите Цветанов посочи, че БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. „Политическите ни опоненти използват всякакви средства, включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори.

Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите“, обясни той. По думите му, БСП не подкрепят решенията на управляващите, защото имат указания да дискредитират всички добри политики.    

Предприемачи ГЕРБ
ПП ГЕРБ
   

Пред предприемачите Цветанов отбеляза още, че добрата работа на приходните агенции и отличните икономически показатели на страната ни дават възможност да се увеличат както доходите на гражданите, така и държавните средства във всички сфери.

Зам.-председателят на партията и председател на ПГ ГЕРБ сподели още, че очаква на европейските избори догодина антиевропейското говорене да ескалира. „Но наша обща цел трябва да бъде да запазим стабилността и икономическото развитие в ЕС“, подчерта Цветанов.
 
За първи път, като част от събитието, се проведе изложение на български бизнеси от цялата страна. Предприемачите изложиха свои продукти и информационни материали, представиха фирмите си и поставиха начало на нови бизнес контакти. 
Дарик- Кюстендил