Общински съвет- Кюстендил приема бюджетна прогноза и удължава заем по фонд ФЛАГ
Общински съвет- Кюстендил приема бюджетна прогноза и удължава заем по фонд ФЛАГ / Дарик- Кюстендил,архив

Три годишната бюджетна прогноза за местните дейности на община Кюстендил от 2017- 2019 г. ще бъде гласувана на предстоящата сесия на ОС. В дневния ред е включена и докладна за приемане на отчета за вътрешния одит за 2015 г. и плана за работа през 2016 година.
Общинска администрация предлага и удължаване на изплащането на заем по фонд ФЛАГ, от 25 март до 25 септември 2016 година. Причината е забавяне на разплащането от страна на МОСВ на извършените дейности по изготвяне на проекта за подмяна на водопровод и канализация на Кюстендил и три от големите села- Лозно, Слокощица и Жиленци.
На сесията трябва да бъде избран и представител на община Кюстендил за общото събрание на ВиК асоциацията, което е насрочено за 7 март.
"Остава отворен въпроса за обединение на всички общини от областта в една асоциация, но се надявам това да се случи", каза председателят на ОС Иван Андонов.
Съветниците трябва да изберат представител на общината в Областния съвет за развитие. Те ще гласуват и участието си в Обществения съвет за дейностите по социално подпомагане.