/ netinfo
Кметът на община Кюстендил Петър Паунов отегли двете докладни относно предложението на Община Кюстендил да не удължава срока на разрешителните за ползване на минерална вода на Специализираната болница за рехабилитация- Кюстендил, в Курортната поликлиника и т. нар. Миньорски дом.

Заради нарушения Община Кюстендил е готова да спре минералната вода за СБР- Кюстендил

При направена проверка от Байсенова дирекция е установено, че минералната вода в Специализираната болница за рехабилитация-Кюстендил се ползва за лечение и за отопление. Разрешението издадено от община Кюстендил е само за лечение.

„Единствено, което се очакваше от СБР е да подадат искане за водоползване съобразно реалностите. Никой не е казал, че Общинският съвет или кмета ще откаже да се ползва тази вода за отопление на тези сгради.

За да продължим това разрешително, ние трябва да имаме коректно заявление, в което да се казва в какъв обем се ползва за лечение и в какъв обем за отопление. До момента имаше едно настойчиво изпращане на писма, „моля да ни бъде продължено разрешителното” т.е в нарушение на общинските разпоредби.

На 5 декември ще направим среща с директорът на СБР-Кюстендил, където се надявам, че проблемът ще бъде решен, ако ли не от 11 декември разрешителното за ползване на минерална вода автоматично се прекратява”, заяви на сесията на Общински съвет кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той увери, че има достатъчно дебит от минерална вода и спекулациите, че се правят опити да се осигури дебит за съоръженията в ниското тяло на бившия партиен дом са неверни.