Стефан Константинов откри ремонтиран сектор по Балнео и кало лечение в бившия Миньорски дом
Стефан Константинов откри ремонтиран сектор по Балнео и кало лечение в бившия Миньорски дом / netinfo
Община Кюстендил предлага да не бъде удължен срока на разрешителните за ползване на минерална вода на Специализираната болница за рехабилитация- Кюстендил, в Курортната поликлиника и т. нар. Миньорски дом. Докладните са внесени за предстоящата утре сесия на Общинския съвет.
Разрешителните за водовземане на минерална вода, за двата обекта изтичат на 11.12.2018 година. Те са с цел на използване- за лечение.
 
С констативен протокол от 31.01.2018 година, от извършена съвместна проверка на представители на Община Кюстендил и на Басейнова дирекция- Западнобеломорски район, е установено нерегламентирано ползване на минерална вода в обектите, пише в мотивите към докладните. Минералната вода освен за лечение се ползва и за отопление на сградите, извън целите по издаденото разрешително за водовземане.

От Община Кюстендил за указали на Специализирани болници за рехабилитация- Кюстендил, необходимостта за промяна на параметрите на разрешителните, в частта- цели. Различна е и цената на минералната вода, която се ползва за отопление, от тази за лечение.
 
Дарик- Кюстендил