Община Дупница подписва меморандум за сътрудничество с Национална компания индустриални зони
Община Дупница подписва меморандум за сътрудничество с Национална компания индустриални зони / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Меморандум за сътрудничество между „Национална компания индустриални зони" и община Дупница ще бъде подписан във вторник. На посещение в общината ще бъдат заместник- министърът на икономиката Любен Петров и Николай Ценков, председател на Съвета на директорите на "Национална компания индустриални зони".
С подписването на меморандума ще се сложи началото на този съвместен проект. Предстои да се търси формула за изграждане на нова индустриална зона в Дупница, ще се оглеждат терени, предстоят и преговори за дяловете, ако се стигне до създаването на съвместно дружество, обясни зам.- кметът Красимир Георгиев.
"Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.
Решение за сключване на такова споразумение беше дадено от Общинския съвет на заседанието през януари.