Община Дупница глобява фирмата за пътно поддържане
Община Дупница глобява фирмата за пътно поддържане / Маргарита Петрова

Със заповед на кметът Методи Чимев бе свикан кризисния щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи на територията на Община Дупница. Спешната среща, която включва началниците и директорите на Бърза помощ, ВиК, РЗИ, КАТ и Охранителна полиция бе с цел оптимизиране на дейността по снегопочистването на територията на общината и осигуряване на нормални условия в града. По предложение на заместник-кметът и ръководител на кризистния щаб Крум Милев, на фирма „Пътно поддържане" ще бъдат наложени финансови санкции за несправяне на поетите договрни ангажименти . Констатирани са сериозни пропуски в снегопочистването в района на жк. "Бистрица", улиците "Велико Търново" и "Бузлуджа", подходите към учебните заведения, както и селата Кременик, Крайни дол и Дяково, откъдето има подадени десетки сигнали.

За подпомагане на дейността на фирмата, ще бъде предоставена и техника на ВиК и община Дупница. С ръчното почистване и опесъчаване са ангажирани 45 служители от временната заетост, както и работници от фирмата за озеленяване, която също има ангажимент по дейността през зимния сезон. Днес ръчно ще бъдат опесъчени районите на градската градина, учебните заведения и подходите към спирките, увери Крум Милев. Осигурен е високопроходим автомобил за извозване на болните на хемодиализа.

През изтеклото денонощие няма спиране на водоподаването и елекрозахранването. Гражданите могат да подават сигнали на телефони: 5-92-59 и 0882 977 117