Община Дупница да рекламира бизнеса с автомобили искат от ОДБ
Община Дупница да рекламира бизнеса с автомобили искат от ОДБ / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Общинска администрация и Общински съвет да подкрепят бизнеса с автомобили в Дупница чрез реклама, предлагат общинските съветници от групата на Обединения демократичен блок. Предложението им ще бъде гласувано на сесията в петък.
След изграждането на АМ „Струма", продажбата на автомобили втора употреба е намаляла, някои от обектите дори са изнесли бизнеса си в столицата, коментираха на пресконференция Костадин Костадинов, Георги Георгиев и Йонко Гергов.
От ОДБ смятат, че търговията с автомобили е сред водещите икономически сектори в общината. Те предлагат общината да отреди шест общински терена, на които да изгради билбордове, където да рекламира бизнеса с автомобили, както да организира мероприятие по рекламиране на търговията с автомобили в Дупница. Целта е не да се рекламира конкретна фирма, а като цяло бизнеса с коли. Според съветниците инвестицията, която ще направи общината ще бъде от полза не само за търговците на автомобили, но ще се отрази и върху останалите сектори.
Първата мярка обаче е да бъдат предприети мерки за поставяне на табела указваща посоката за град Дупница, до табелата за с. Дрен, по АМ „Струма", посока Благоевград-София. Такава табела липсва и не става ясно, че отклонението за с. Дрен, може да се използва да влизане в северната част на Дупница - обясниха от ОДБ.