Обиди и спорове на срещата за депото за отпадъци в Кочериново
Обиди и спорове на срещата за депото за отпадъци в Кочериново / netinfo

  Нова среща за депото за отпадъци в Кочериново ще бъде организирана от областната администрация в Кюстендил, провелата се днес не отговори на основните въпроси по проекта. Срещата бе инициирана от община Рила и инициативен комитет. На нея трябваше да бъде предоставена информация за това докъде е стигнала реализацията на проекта.

  С препирни и обидни квалификации започна форумът, на който присъстваха повече от кметовете на общините, обединени в сдружение "Струма". На срещата присъстваха и граждани, които се обявиха категорично срещу проекта за регионално депо в Кочериново. Обиден, кметът Костадин Катин напусна срещата.

  От дебатите стана ясно, че има съществени разминавания по проекта, но на основните въпроси, касаещи общините не можа да се даде отговор, поради липсата на проекта и неприсъствието на представители от МОСВ. На срещата стана ясно, че финансова организация при Евросъюза е взела под наблюдение проекта от миналата седмица, ревизионното им решение ще е от значение за изпълнението му.