Нови проблеми за бившият кмет на Кочериново
Нови проблеми за бившият кмет на Кочериново / Дарик- Кюстендил, архив

Административен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Галина Стойчева потвърди  наказателно постановление на Басейнова дирекция Западнобеломорски район-Благоевград срещу бившия кмет на Кочериново Костадин Катин. Той ще трябва да плати глоба от 2 000 лева, заради нарушение на Закона за водите.

При проверка на река Рилска, при  Бараковски мост инспекторите установили изкопни работи в коритото на реката. С булдозер и багер се почиствали  наноси извън участъка необходим за неотложно укрепване на свлечения ляв бряг на реката. Липсва разрешително за ползване на воден обект с цел почистване на наноси, тъй като мястото попада в защитена зона "Кочериново"- за опазване на птиците. Липсва  и положително становище от РИОСВ-Перник, коментират от Басейнова дирекция. Проверката е от 10-ти януари 2011 г.

Към делото са приложени заповеди на кмета на община Кочериново, с които е  назначена комисия за установяване на състоянието на пътното платно и жилищните сгради в участъка  на ул. "Крайречна", след проливните дъждове и свличането на земни маси в коритото на реката и нарежда извършването на неотложни възстановителни работи за ликвидиране на последствията от бедствието.

На първа инстанция - Районен съд- Дупница, наказателното постановление срещу Костадин Катин бе отменено.