Настаняват в социалните жилища в Дупница, проблем са улици, тротоари и зелените площи
Настаняват в социалните жилища в Дупница, проблем са улици, тротоари и зелените площи / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

През пролетта на 2016 година ще започне изграждането и асфалтирането на улиците в района на новите жилища в Дупница,съобщи зам.- кметът Красимир Георгиев. Основният проблем е изграждането на инфраструктурата- улици, тротоари и зелени площи, коментира Георгиев. Той обясни, че това, което се прави в момента е да се чакалират участъците.
Фирмата по сметосъбиране и сметоизвозване е затруднена при извършване на дейностите си именно, заради липсата на нормален достъп, но се очаква от другата седмица проблема да се реши. Електричеството е пуснато, работи и уличното осветление, съобщи Георгиев. Зам.- кметът допълни, че до момента са издадени 130 заповеди за настаняване, а договорите ще влязат в сила от 16 ноември, от тогава ще се дължат и сумите по наемите.
"Сега, когато настаняването на наемателите започна се виждат и пропуските на изпълнителите. Те обаче се отстраняват своевременно", увери Георгиев. Гаранцията на жилищата е 5 години. Вече е създадено и социалното предприятие. В него са назначени 20 служители.